O&A – Darshan met Australië

Skype Darshan van Bhagavan met Australië – 8 februari 2014

Transcriptie door Noni Kaufman

Vertaald door Anton Blok

Vraag 1. Kunt U uitleggen aan alle nieuwe mensen die vandaag in Australië zijn samen gekomen de driedelige reis waarover U spreekt Bhagavan. De reis van Ontwaken, de reis van transformatie en de reis van Godrealisatie.

Bhagavan: In de eerste fase spreken we over Ontwaken. Wat we bedoelen met Ontwaken is, dat er een bepaalde verandering in de fysieke hersenen heeft plaats gevonden. Daardoor zul je in staat zijn om zonder inspanning te blijven bij “Wat er is”. Dit is de eerste stap en de laatste stap. Zodra dit gebeurt, en je meer dan 49 minuten zonder moeite kunt blijven bij “Wat er is”, dan begint het fysieke hart te transformeren. We noemen dit de “Transformatie” die zich voltrekt, en door die transformatie ga je naar hogere niveaus van Ontwaken.

Deze verandering van het hart, deze transformatie van het hart is zich aan het voltrekken wanneer je Christelijke liefde ontdekt, de Liefde waar Christus over spreekt. Je zult die liefde ontdekken. En dan als dat proces doorgaat, begin je jouw wil te onderwerpen aan de wil van God. Dat is de volgende fase. En dan op een nog hoger niveau zullen alle meningen verdwijnen, alle verlangens verdwijnen. En als je nog verder omhoog gaat, dan is alles wat er bestaat je grote Zelf. Jij alleen bestaat, niets anders bestaat. Dan begint de reis naar God, die wij Godrealisatie noemen.

Dus we beginnen eerst met Ontwaken, dan met Transformatie, en dan met Godrealisatie. Maar wat belangrijk is, is de verandering in de hersenen die je helpt om zonder inspanning te blijven “Wat er is”. Dat is de eerste stap. Al het andere gaat automatisch. Je hoeft er niets voor te doen. Het is net alsof je een vliegticket krijgt en je een bepaalde vlucht neemt. Die vlucht neemt je daar naartoe waar je moet zijn. Zo gaat het ook als je zonder moeite kunt blijven bij “Wat er is”. Doe je dat met inspanning, dan heeft het weinig effect. Het moet gaan zonder inspanning.

Daarom moeten de hersenen veranderen. Zodra dat gebeurt dan verloopt alles vanzelf automatisch. Je blijft kijken naar “Wat er is”. Je blijft bij “Wat er is”. Je ziet “Wat er is”. Je ervaart “Wat er is”. Het “Wat er is”, is jouw boek, het is jouw tekst, het is jouw Heilige Boek. Het “Wat er is” is jouw Guru. Het “Wat er is” is jouw leraar. Het “Wat er is” leidt je daarna. Het is jouw automatische piloot, alles ontstaat door “Wat er is”. Het weet waar je naar toe moet. Wat er gedaan moet worden. Dat gebeurt allemaal. Dus alles wat je moet doen, is zonder inspanning blijven bij “Wat er is”. Al het andere volgt vanzelf.

Vraag 2. Bhagavan, nu het Heilige Kamer Proces hier in Australië begint, kunt U ons uitleggen, Bhagavan, wat mensen die dit proces ondergaan kunnen verwachten?

Bhagavan: De Heilige Kamers zijn de korte weg naar Ontwaken, naar transformatie, naar Godrealisatie, en naar het oplossen van alle problemen. In Oneness kennen we twee wegen: de lange weg en de korte weg. Tijdens de lange weg ben je alleen afhankelijk van jezelf. Je past alles zelf toe. Je doet moeite. Je bent niet afhankelijk van God. Alles is volledig jouw inspanning. Jij hebt de keuze om die weg te volgen.

De andere weg is: je vertrouwt op God dat die de dingen voor je zal doen. Als dat gebeurt, gebeurt alles heel, heel snel. Het is aan jou om te kiezen welk pad je wilt volgen. Je kunt zeggen: “Ik wil geen hulp van God, Ik doe het op mijn eigen manier”. Dat is prima. Maar sommigen zullen zeggen: “Ik heb Gods hulp nodig”. Kies dan voor Gods hulp. Met God bedoelen we hier je persoonlijke God. De God die jij hebt gecreëerd. Het zou Christus kunnen zijn, het zou de Maagd Maria kunnen zijn, het zou Boeddha kunnen zijn, het zou Krishna kunnen zijn, het kan wie dan ook zijn. Het ligt helemaal aan jou. Jij moet je God maken. En dat is erg belangrijk.

Als je een oordelende en straffende God maakt, zul je niet veel hulp ontvangen. Het hangt van jou af. Je moet een liefdevolle God scheppen, een vriendelijke God, een niet-oordelende God, die zal je namelijk heel, heel snel helpen. Als je zo’n God creëert, dan zul je in de Heilige Kamers hulp van God krijgen. In de Heilige Kamers zal jouw God fysiek worden, wanneer je de instructies goed opvolgt.

Dus op het eerste niveau, zul je fysieke bewegingen in de afbeelding zien. Dan zul je zien dat God uit de afbeelding komt. Maar als je probeert om je God aan te raken, dan zullen je handen door je God heen gaan. Daarom noemen we dat “fysiek, niet-fysiek”. Dat wil zeggen, God ziet er fysiek uit, maar je kunt Hem/Haar niet aanraken.

Op het tweede niveau, wordt God “fysiek, fysiek”. Dat wil zeggen, je kunt jouw God zien, en je kunt je God ook aanraken. Je kunt Zijn of Haar adem voelen, je kunt Zijn of Haar hartslag voelen, je kunt de warmte van Zijn of Haar lichaam voelen. Dit alles kun je voelen. Maar je kunt nog steeds geen foto van Hem of Haar maken.

Op het derde niveau wordt alles: “fysiek, fysiek, fysiek”. Jouw God ziet er fysiek uit. Je kunt Hem of Haar horen spreken. Je kunt Hem of Haar aanraken. Wie jouw God ook is, je kunt Hem of Haar aanraken, en je kunt ook foto’s maken. Je kunt je mobieltje tevoorschijn halen, en als het is toegestaan ​kun je een foto nemen en het beeld zal op je mobieltje verschijnen. En natuurlijk kun je met jouw God praten, en vragen stellen, over elk onderwerp dat je maar wilt.

Veronderstel dat karma je ervan weerhoudt om welvaart te scheppen, of je doet falen in het leven, of ziekte bewerkstelligt. Dan kun je vragen om het oplossen van karma. Dat zal dan gebeuren. Stel dat je problemen voortvloeien uit een verkeerde programmering op het moment van je conceptie, of wat er is gebeurd tijdens je verblijf in de baarmoeder, of tijdens de geboorte, of in de eerste zes uur na je geboorte, of gedurende de eerste zes jaar. Dat kan in de Heilige Kamers worden gewijzigd. Het kan volledig worden veranderd binnen een paar minuten. Dat zou kunnen gebeuren.

Veronderstel dat je welvaart wilt. Je zou erom kunnen vragen, en je zult welvaart verkrijgen. Jouw God zal je vertellen wanneer het geld zal komen en hoe het zal komen. Deze details zullen je ook geschonken worden. Stel dat je een levenspartner wilt hebben. Je zou om een levenspartner kunnen vragen en je zult hem of haar krijgen. Je wilt een kind krijgen, en je zult een kind krijgen. Je kunt van alles bedenken. Het is tussen jou en je God. Jouw God zal het je geven.

Dit is een verandering van de spelregels (een “Game changer”). Dit is een verandering van de spelregels voor de mensheid. Heel vaak moet je gedacht hebben: “Als God er is, waarom verschijnt Hij dan niet aan mij, waarom komt Hij niet met me praten, waarom komt Hij me niet helpen”. Dat is precies wat er nu gebeurt. We hebben in India nu meer dan 700 van deze Heilige Kamers en de mensen komen er massaal elke dag naar toe, en bijna al hun gebeden worden verhoord. Bij sommige mensen vindt genezing onmiddellijk plaats. Bij sommige mensen zegt God: “Kom over twee dagen terug of over vijf dagen, of kom vijf keer of zeven keer terug”. Regelmatige vinden er operaties plaats. Alle soorten tumoren verdwijnen, en velen ervaren de geur van het ziekenhuis. Dit gebeurt allemaal. Het is echt ongelooflijk. Wat er gebeurt is niet te geloven. Je moet het ervaren. Je moet het zien.

Dus de dingen worden steeds eenvoudiger. Op dezelfde manier kun jij vragen om te Ontwaken. Het werkt heel, heel snel. Je kunt om Transformatie vragen. Het werkt heel, heel snel. Je hoeft bij al die dingen niet te worstelen om te blijven bij “Wat er is”. Als je dat wilt dan kun je dat doen maar alles wat er nodig is, is te vragen: help me alstublieft om te blijven bij “Wat er is”. Dan is het klaar. De hersenen zijn “opnieuw bedraad” (rewired) en alles gebeurt. Je kunt vragen om onvoorwaardelijke liefde en het hart wordt getransformeerd, en je zult onvoorwaardelijke liefde ontdekken. Het gaat allemaal zo gemakkelijk en zo snel. Het enige probleem is, dat je je wel eens afvraagt: “Hoe is dit mogelijk?”

Dat is het probleem. Je moet gewoon als een kind worden. Voor elk kind dat naar de Heilige Kamers komt, wordt God fysiek. Omdat kinderen nu eenmaal als kinderen zijn. Als je als een kind kunt worden, dan is alles heel erg eenvoudig. En wat je goed moet begrijpen is: dat ongeacht wie je bent of wat je bent, je kunt de meest verschrikkelijke zondaar van de wereld zijn, jouw God  oordeelt niet over jou. Jouw God houdt van je. Jouw God accepteert jou volledig, en jouw God staat klaar om alles voor je te doen. Dat moet duidelijk voor je zijn. Als je  jezelf veroordeelt of oordeelt over jezelf, dan gaat het niet gebeuren. Alles wat je moet weten is, dat jouw God niets dan liefde voor je voelt.

Vraag 3. Bhagavan, Oneness leert ons dat na het Ontwaken we moeten blijven bij “Wat er is” zonder te oordelen, zonder ergens labeltjes op te plakken, en dat de inhoud niet belangrijk is. Onlangs hielden bepaalde emoties en zorgen me bezig. Ik probeerde om te blijven bij “Wat er is”. Maar mijn gedachten bleven maar bezig met deze emoties en zorgen, met specifieke gebeurtenissen in het verleden, en met een bepaald persoon. Ik had geen andere keus dan gewoon te blijven bij de emotie. En helaas was het zo dat door dit te doen, de negatieve effecten en het beeld van die persoon een vrij sterke uitwerking hadden. Hoe meer ik bleef bij “Wat er is”, hoe meer ik bleef opbotsen tegen de negatieve gebeurtenissen en tegen die persoon. Doe ik iets verkeerd, Bhagavan? Kunt U mij wat adviezen geven?

Bhagavan: Als je met inspanning probeert te blijven bij “Wat er is”, dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Je moet zonder inspanning blijven bij “Wat er is”. Dat wil zeggen: al je energie gebruiken en aandacht geven aan “Wat er is”. We verspillen in het algemeen al onze energie. We moeten al die energie verzamelen en ze gewoon daar toepassen. Wanneer energie op iets wordt toegepast, dan ondergaat dat ding een transformatie. Bijvoorbeeld, wanneer je energie loslaat op ijs dan wordt het ijs water. Als je energie loslaat op water dan wordt het stoom. Dus wat voor ding er ook is, wanneer je er energie op loslaat dan ondergaat het een transformatie. Zoals ijs verandert in water, of zoals water verandert in stoom. Zo ook hier, als je al je energie gebruikt bij “Wat er is” dan zal “Wat er is” een transformatie ondergaan. Maar het moet gedaan worden zonder inspanning.

We zijn echter niet zo gericht op die transformatie. Dat is zoiets als een bijproduct. Maar gewoon blijven bij “Wat er is “ of “Zijn” bij “Wat er is”, en dat zonder inspanning, dat op zich geeft je vrijheid, geeft je vreugde, geeft je geluk. Dat is hoe de mens moet leven. Het “Wat er is” ondergaat dan een transformatie. Dat is een soort bonus. Dus we zijn niet zo gericht op die transformatie. Wij richten ons erop om je te helpen om zonder inspanning te blijven bij “Wat er is”. Ofwel we geven je deeksha’s en doen aan “herbedrading”, òfwel je gaat naar de Heilige Kamers en de Heer zal het voor je doen. Jouw God kan het doen in een mum van tijd. Het is allemaal anders. Het wordt kinderspel. Het wordt even natuurlijk als ademhalen. Blijven bij “Wat er is” wordt heel natuurlijk voor je. Het is zo simpel als wat.

Vraag 4. Hoe kunnen we blijvend succes hebben op onze prachtige planeet “Moeder Aarde” als wetenschappers steeds de waarheid onthullen over klimaatveranderingen en over de voortdurende afbraak van onze planeet. Hoe voorkomen we dat deze dingen zullen gebeuren. Ik ben meestal een zeer positief persoon, maar ik voel me erg aangesproken als ik het laatste onderzoek lees. Wat als mijn kinderen geen kinderen willen krijgen als gevolg van een wereld die in gevaar is. Wat moet ik hen vertellen, Bhagavan? Geef ons alstublieft hoop.

In de komende twintig jaar, zullen we ongelooflijke technologische doorbraken zien. Deze doorbraken gaan ons leven en onze planeet transformeren en deze technologieën zullen onze planeet niet vernietigen. Zij zullen helpen om onze planeet te doen herleven. Daarnaast zullen we ook een revolutie in het menselijk bewustzijn gaan meemaken als er meer en meer mensen Transformeren, Ontwaken, en Godrealisatie ervaren. Deze Transformatie zal ook de planeet helpen om zichzelf te doen herleven. Dus het gaat gebeuren op twee manieren. Een daarvan is: er gaat een enorme en ongelooflijke verandering plaats vinden die het menselijk leven zal transformeren. De andere is: de mens zelf zal zo worden omgevormd dat hij zeer waakzaam wordt met betrekking tot het milieu en dat deze grote verandering in het bewustzijn ook gevolgen zal hebben voor de planeet, die zichzelf zal doen herleven.

Vraag 5. Ik heb onlangs te horen gekregen dat ik de ziekte van Parkinson heb. Ik ging naar de Heilige Kamers in Sydney. Na de tweede keer voelde ik dat er iets uit mijn lichaam werd verwijderd. Maar mijn hand en mijn been trillen nog steeds. Kan genezing direct plaatsvinden, of moet ik weer door de Heilige Kamers gaan? Hoe weet ik dat ik voorgoed ben genezen?

Bhagavan: In negentig procent van de gevallen vindt genezing ogenblikkelijk plaats, in één keer. Maar in andere gevallen duurt het soms dagen of weken. Als je met je God kunt praten, kun je Hem vragen wanneer je genezen zal zijn, en hoe vaak je terug moet komen. Wanneer dat niet lukt kun je aan iemand anders vragen, iemand die in staat is om met zijn God te praten, om het voor jou uit te zoeken. Hij kan voor je vragen hoeveel dagen je terug moet komen en wanneer je terug moet komen. In jouw geval zou je terug moeten gaan en vragen om een karmische zuivering. Er is een soort karma dat dit voor jou gecreëerd heeft. Als dat oplost, zal jouw genezing veel sneller gaan. Maar je zult zeker genezen als je door blijft gaan. Er zal een verbetering plaatsvinden. En zodra het karma is opgelost, zal het erg snel gaan. Waarom het tijd in beslag neemt, is dat er karmische obstakels zijn die langzaam moeten worden verwijderd. Maar je zult genezen.

Vraag 6. Dierbare Bhagavan, soms voel ik dat mijn Ontwaken tot stilstand is gekomen. Waarom reageer ik nog steeds op patronen uit het verleden met mijn ouders en met mijn geliefden? Hoe wordt je voor eens en voor altijd vrij van deze patronen en ervaar je liefde en Goddelijke genade in elk moment?

Bhagavan: het eenvoudigste voor jou is om naar de Heilige Kamers te gaan, waar het heel erg snel zal gebeuren. Je hoeft niet met het verleden te blijven worstelen.

Vraag 7. We kregen in India niveaus van Ontwaken. Wat is het beste dat we kunnen doen om ons bewustzijn uit te breiden naar steeds hogere niveaus van Ontwaken en om te leven in Eenheid met het Goddelijke? Hoe weten we dat we getransformeerd worden?

Bhagavan: Stel: je wilt naar jezelf kijken. Je hebt een spiegel. Hier is de spiegel jouw relatie. Relaties zijn de spiegel waarin je jezelf kunt zien. Als je relaties verbeteren dan betekent dit dat je getransformeerd wordt. En omgekeerd: als je blijft werken aan je relaties, natuurlijk te beginnen bij je ouders, dan bij je partner, je kinderen, je vrienden, je familie, dan zul je zien dat alles verandert. Relaties zijn de sleutel.

Je moet je daarop focussen. Als niets je meer pijn doet, en als je vreugde voelt in een relatie, als je kijkt naar je man en je voelt vreugde, als je kijkt naar je vrouw en je voelt vreugde, als je kijkt naar je ouders en je voelt vreugde, dan betekent dat, dat je getransformeerd wordt. Relaties moeten je vreugde geven, anders bent je ergens vastgelopen. Dus werk aan je relaties en je kunt voor dit alles ook de hulp van het Goddelijke vragen. Dat is waar je jezelf op kunt beoordelen.

Vraag 8. Lieve Bhagavan, als iedere schepping en iedere creativiteit Goddelijk is, of het nu je vermogen is om een ​​lied te zingen, een instrument te bespelen, of een gedicht te schrijven, hoe kunnen we dan meer en meer open staan voor de Goddelijke scheppingsdrang in ons dagelijks leven om meer kunst en schoonheid in  de wereld te scheppen?

Hoe dichter je bij het ​​Goddelijke komt, hoe meer vrijheid je ervaart. Die vrijheid betekent meer vrijheid ten opzichte van het verleden. Dus wat er gebeurt is: naar mate het Goddelijke meer en meer in je leven komt er een verandering in je bewustzijn optreedt, waardoor je meer en meer vrijheid gaat ervaren. Met deze vrijheid bedoelen we de vrijheid ten opzicht van het verleden. Zodra er die vrijheid ten opzichte van het verleden is, word je heel creatief. Het is het verleden, dat je ervan weerhoudt om creatief te zijn. Het verleden mag er zijn, maar het mag geen gebruik van je maken. Jij moet gebruik maken van het verleden. Zodra je deze vrijheid verwerft, hetzij op het gebied van muziek, van kunst, architectuur, wetenschap of op het gebied van technologie, op welk gebied dan ook, dan zul je heel creatief worden.

Vraag 9. Dierbare Bhagavan, ik heb de ervaring van volledige Onvoorwaardelijke Liefde gehad waardoor ik verbonden was met iedereen en ik voelde zo’n diepe liefde voor alles en iedereen, en niets kon dat van me afnemen. Ik wil op die plaats zijn waar ik op ieder moment EEN ben met Alles. Waarom verdwijnt zo’n ervaring? Is er iets dat ik kan doen om deze Liefde de hele tijd te ervaren?

De “herbedrading” van de hersenen moet een permanent verschijnsel worden. Dan is de toestand van Onvoorwaardelijke Liefde ook permanent. Omdat je die ervaring al hebt gehad is alles wat je moet doen naar de Heilige Kamers gaan en vragen om die toestand terug te krijgen. Het Goddelijke zal je hersenen opnieuw bedraden en wel op een permanente basis, en dan zal het een permanente toestand voor je worden.

Vraag 10. Dierbare Bhagavan, Wat kunnen Ontwaakte mensen doen om meer liefde en vriendelijkheid aan de mensheid te brengen?

Bhagavan: Naarmate er meer en meer mensen Ontwaken, wanneer er meer en meer mensen  getransformeerd worden, dan zal liefde en vriendelijkheid zich automatisch over de mensheid verspreiden, en meer en meer mensen zullen het automatisch gaan ervaren. Mensen zullen heel liefdevol worden, ze zullen erg vriendelijk worden en ze zullen elkaar ondersteunen. Niemand zal alleen maar voor zichzelf leven. De mensen zullen leven omwille van de ander. Zij zullen proberen de ander te ondersteunen. De één wil de ander ondersteunen, en de ander zal hem of haar ondersteunen. Dat is hoe de mensheid zal gaan leven. Dit alles gaat gebeuren wanneer meer en meer mensen Ontwaken, en meer en meer mensen getransformeerd worden.

Vraag 11. Dierbare Bhagavan, toen ik vroeg om zegeningen voor mijn voorouders kreeg ik het bericht om te kijken naar mijn familiegeschiedenis, en ik ontdekte dat ik van inheemse afkomst ben. Hoe kan de Onenessgemeenschap de inheemse bevolking van Australië dienen?

De beste manier om de inheemse bevolking van Australië te dienen is om Heilige Kamers in hun leefgebied te beginnen en te zorgen dat ze naar de Heilige Kamers komen. En je zult zien hoe gelukkig en blij ze zullen worden.

Vraag 12. Ik ben Dikshagever en sinds lange tijd aan U en aan Oneness toegewijd. Trainers lijken de kans te krijgen om op verschillende manieren Oneness te dienen. Maar ik zou U willen vragen wat de rol van Dikshagevers is in de toekomst. Zou het ook mogelijk zijn om begeleider te worden van de Heilige Kamers of om U met een andere vorm van seva (dienstbaarheid) te dienen?

Dikshagevers zullen in de toekomst ook in staat zijn om Heilige Kamers op te zetten. In de tussentijd echter zal hun rol zijn om mensen naar de Heilige Kamers te sturen. Als zij dat blijven doen, dan verdienen ze een enorm goed karma dat ze kunnen incasseren op iedere manier die ze willen, bijvoorbeeld voor gezondheid of welvaart of voor een goede relatie. Goed karma heb je nodig om heel snel te groeien in het leven. Een van de beste manieren om goed karma te verdienen is om mensen naar de Heilige Kamers te sturen. Dat zou je kunnen doen.

 

Terug naar:

Sacred Chambers proces

Procedure Sacred Chambers proces

Praktische informatie

Testimoniums

Q&A over o.a. Sacred Chambers

Wat is de Paramatma?

Foto-galerie – verschijningsvormen van Paramatma

Foto-galerie – Srimurti miracles

Aanmelding