Praktische informatie voor het Sacred Chambers proces

Sri Kalki Bhagavan

Sri Kalki Bhagavan

Ben je er goed van bewust dat als je je voor het Sacred Chambers proces wilt aanmelden, je in eerste instantie een afspraak maakt met de Divine. Ga daar zorgvuldig en respectvol mee om. Zie de afspraak als een commitment, als het meest belangrijke voor je. Zet daar alles voor opzij. Leef er naar toe, kijk er naar uit. Ben dankbaar voor de unieke gelegenheid jouw Divine te kunnen ontmoeten. Plan als het mogelijk is geen andere verplichtingen op die dag. Zie deze afspraak niet als iets wat je er even tussendoor doet, of wat je te gemakkelijk of op het allerlaatste moment weer afzegt omdat er iets anders, iets “belangrijkers” voor in de plaats is gekomen.

Voordat je aan het Sacred Chambers proces deelneemt, is het goed de volgende punten in acht te nemen:

1. Kom op tijd! De sessie begint in principe als iedereen aanwezig is. Maar als de sessie eenmaal is begonnen, gaat de deur dicht.

2. Ben je ervan bewust dat je een zeer heilige plek gaat bezoeken, een ruimte waarin de Divine zijn/haar intrek heeft genomen. Bereid je er mentaal op voor, maar ook fysiek. Ben netjes gekleed, en schoon, fris en uitgerust. En doe bij aankomst je schoenen uit in de gang.

3. Kom zoveel mogelijk met een open mind en met een hart van dankbaarheid.

4. Binnen Oneness is vrijheid (mukti) het hoogste goed. Vrijheid is het uitgangspunt, de weg, en het doel. En zeker als het gaat om het aangaan en opbouwen van een relatie met je Divine. De Divine schikt zich helemaal naar wie jij bent en wat jij wilt. Toch is de Divine, de Paramatma van de Sacred Chambers, een specifieke Divine die zo zijn/haar eigen “standards” heeft. Deze Paramatma verlangt daarom dat we ons heel strikt houden aan bepaalde richtlijnen en gedrags- of etiquette-regels. Maar dat geldt natuurlijk alleen tijdens een Chambers-sessie. Na de sessie hoef je je daar niet meer aan te houden.

5. Wat precies de hierboven genoemde ‘regels’ of aanwijzingen zijn, krijg je te horen tijdens de introductie in kamer 1. Eén punt om hier wel alvast te noemen is, dat je tijdens heel de sessie in ‘mouna’, d.w.z. in stilte, aanwezig bent, verblijvend bij jezelf.

6. Een houding van ‘sacredness’ (heiligheid), d.w.z. waardigheid, respect en nederigheid maakt het makkelijker om een direct contact met je Divine te hebben.

Ben als een kind

Ben als een kind

7. Maar volgens Bhagavan is het nog het beste, als je als een kind kunt zijn: argeloos, eenvoudig en zuiver, en zonder oordeel.

8. De Sacred Chambers is in het geheel niet de plek voor triviale sociale uitwisseling en discussies. Maar wel om de ‘Divine Grace’ diep te ervaren en om te kunnen zijn bij “wat er is” (to see ’the What is’; to be with ’the What is’).

9. Weet ook dat jouw persoonlijk proces tegelijkertijd een deel is van het hele groepsgebeuren. En omgekeerd, dat de kracht van de groep weer een sterk ondersteunende invloed heeft op jezelf. Iedereen draagt bij aan elkaars proces. Het gaat dus niet alléén maar om de korte tijd die je in kamer 2 doorbrengt, hoewel daar natuurlijk wel de kern van het hele proces ligt.

10. Doe bij aankomst als je binnenkomt je schoenen uit. Neem daarom eventueel extra dikke warme sokken mee. Bij mij in huis, heeft Kamer 1 een stenen tegelvloer, dus bescherm je tegen koude voeten. En neem zeker ook een dun maar warm (fleece)-dekentje mee. Handig als je het koud krijgt wanneer je een tijd stil moet zitten.

11. Neem voor jezelf wat te eten en drinken mee (boterhammen bv. en een waterflesje) voor het geval je na de contemplatie-meditatie, tijdens dat je je beurt afwacht of na alle kamers te hebben doorlopen, honger en dorst krijgt. Maar er is sowieso ook altijd wel voor iedereen thee en water aanwezig.

12. Verstoor niemand in zijn/haar eigen proces. Ga een ander bv. niet troosten als die toevallig in een sterk emotioneel proces terecht komt. Vertrouw op de Paramatma / het Hoogste Licht die ieders proces regelt en precies weet wat iemand nodig heeft.

13. Voordat je kamer 2 betreedt, zal gevraagd worden je voeten en handen met water te wassen. Neem i.v.m. de hygiëne je eigen handdoekje mee om af te drogen. Dit gebruik of ‘ritueel’ van reiniging helpt mee je in een gunstige, toegewijde en heilige staat (auspicious, pious and sacred state) van bewustzijn te brengen om makkelijker contact te maken met je Divine.

14. Hou er rekening mee dat een hele sessie van het Sacred Chambers proces alles bij elkaar ongeveer 3-4 uur kan duren. De tijd hangt af van de grootte van de groep (6 personen is ca. 4 uur), en van ’the winds of Grace’, dus hoelang de Divine zich met een ieder wil onderhouden.

15. Ideaal gezien zou je de dag van een Sacred Chambers sessie voor jezelf het beste zó kunnen plannen dat je, voor het grootste effect, de stilte van de contemplatie kunt voortzetten voor de rest van de dag en avond.

16. Om deel te nemen aan het Sacred Chambers proces wordt geen geld gevraagd. Dit heeft de Divine nadrukkelijk zo bepaald. Dit is een geschenk van de Divine aan de mensheid. Het is voor de begeleider werkelijk een voorrecht en een prachtige gelegenheid om ‘seva’* te doen, en de sessies voor dit bijzondere proces op deze wijze te mogen aanbieden.

* Seva – “The highest of states is the state of seva (selfless service offered to the divine). The spirit of seva is in-built into every insight, realization, mystical experience and mukti (liberation, freedom). It is the spirit that drives you to share with the world what has been given to you.”  – Sri Amma

 

N.B. Aan iedereen die met de auto komt, wil ik vriendelijk verzoeken niet in mijn straat te parkeren, maar in de aanliggende en omliggende straten. Wanneer met regelmaat veel mensen aan de sessies gaan deelnemen, kan dit een last worden voor mijn buren. In de hele wijk is het gratis parkeren.

Namaste, met warme groet en tot ziens,

Will Stoelman

 

Wie zich voor het Sacred Chambers proces wil opgeven, klik aanmelden

 

Sacred Chambers proces

Procedure Sacred Chambers proces

Testimoniums 

Q&A over o.a. Sacred Chambers

Wat is de Paramatma?

Sacred Chambers in lijn met huidige ICT ontwikkeling

Foto-galerie – verschijningsvormen van Paramatma

Foto-galerie – Srimurti miracles

Sacred Chambers locaties in Nederland