Moolamantra

 Om Sat-Chit-Ananda Parabrahma

 Purushothama Paramathma

 Sri Bhagavathi Sametha

 Sri Bhagavathe Namaha

Ik buig voor het Zijn, voor Bewustzijn, voor Gelukzaligheid, voor de Onmanifeste God en voor de Persoon geworden God; ik buig voor zowel het vrouwelijke als het mannelijke aspect van het Goddelijke.

 

MOOLAMANTRA: CALLING GOD

Wat hebben de Moolamantra en Deeksha met elkaar gemeen?

Moolamantra sarva roga nivarani
sarva papa prasamani
Mahadeeksha sarva roga nivarani
sarva papa prasamani

Moolamantra is the solution to all problems
and the eliminator of all accidents and diseases.
Mahadeeksha is the solution to all problems
and the eliminator of all accidents and diseases.

In bovenstaand loflied wordt duidelijk dat zowel de Moolamantra als deeksha dezelfde effecten teweeg brengen. Beide zijn in staat alle problemen op te lossen en alle ongeluk en ziekmakende verstoringen, dus de hindernissen naar heelheid, volheid en eenheid, te verwijderen.

Het is belangrijk om de kracht en de functie van de Moolamantra goed te begrijpen en te waarderen.

Het is in feite de moolamantra die de Mahadeeksha (Eenheidsdeeksha) heeft gevormd. Vanaf zijn jonge leeftijd van 3 jaar heeft Bhagavan bijna 20 jaar lang onafgebroken de Moolamantra al reciterende in een bol van licht gebracht die hij voor zich zag. Als kind wist hij niet waarom dat gebeurde en ook niet waar dat licht vandaan kwam. Deze lichtbol werd naarmate de jaren verstreken steeds groter en energiekrachtiger.

Deeksha-energie

Deeksha-energie

Pas veel later zou blijken dat Prajapati (ofwel Brahma, de schepper van al het leven in het universum) in de vorm van een lichtbol door de moolamantra tot leven was gebracht. Deze goddelijke lichtbol bleek zelfs van mens tot mens te kunnen worden overgebracht.

Dit overdragen of inbrengen van de levenscheppende Prajapati-lichtbol is wat we nu kennen als deekshageven. Deeksha is een spirituele initiatie, een hernieuwd contact maken met je eigen Hogere of Goddelijke werkelijkheid. Deze verbinding komt dus tot stand via het indalen van een levende en scheppende Goddelijke kracht (Antaryamin) in de mens.

Het is met dit proces van Divine Grace dat de oerbron besloten heeft in deze crisistijd de mens uit zijn lijden te bevrijden door hem te helpen te ontwaken in Eenheid met zijn eigen Goddelijke Zelf.

Uit dit wonderlijke verhaal blijkt hoe belangrijk de Moolamantra is geweest. Maar nog steeds speelt de Moolamantra een niet weg te denken rol in tal van processen en teachings van de Oneness University.

Bhagavan beschrijft de Moolamantra als een telefoon waarmee je kunt “bellen” met God. Een spiritueel communicatiemiddel dus. Een praktisch middel om contact te maken met je eigen Goddelijke Zelf, en om daarmee dit contact ook te versterken en te onderhouden.